Insert Product Page Here
Smochinele provin din zona Meligala, Messinia. Din 1959, familia Konstantopoulos, se ocupă cu deshidratarea lor naturală la soare.
Indiferent dacă mănânci smochine deshidratate ca o gustare sau le adaugi în rețetele, smochinele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, deoarece includ minerale esențiale precum potasiu, fier, calciu, fosfor, magneziu. Sunt bogate în antioxidanți și carbohidrați complecși. Stimulează digestia și sunt un aliment foarte alcalin, care ajută la echilibrarea nivelului pH-ului din organism și, de asemenea, întărirea sistemului imunitar.
În Grecia antică, smochinele deshidratate erau considerate, alături de măsline, drept „cine pitagorice”. Smochinele erau ținute în borcane de lut toată iarna. Această tehnică a fost folosită de toate civilizațiile din Marea Mediterană până de curând. Romanii păstrau smochinele împreună cu tulpina înmuiată în miere.
Oamenii din Marea Mediterană și Orientul Mijlociu fac dulciuri, deserturi și băuturi de sute de ani, nu numai pentru aroma lor unică, ci și pentru marea lor valoare nutritivă.
Ingrediente
Sfaturi & Recomandări
—
Indicații de depozitare
A se păstra într-un loc răcoros și uscat.
Adaugă o recenzie
— Livrarea produsele se efectueaza în maxim 2/3 zile lucrătoare.
— Pentru comenzi mai mari de 500 Lei livrarea prin curier este gratuită.
— Pentru comenzi mai mici de 500 Lei transportul este suportat de către cumpărător.
Prețul transportului se calculează în funcție de greutatea coletului:
0.01 — 6 Kg / 16 Lei
6.01 — 12 Kg / 22 Lei
peste 12.01 Kg / 27 Lei