Privacy Policy

Politica de Confidențialitate

INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA GENERALA A DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  1. Informare generala de prelucrare a datelor cu caracter personal;
  2. Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pe grupurile de discutii Facebook;
  3. Politica newslettere si comunicari comerciale.
DESPRE ACEASTĂ INFORMARE

In aceasta nota de informare va explicam modul in care are loc prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Mykines Import srl. Va asiguram ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate responsabil si in conformitate cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal aplicabila la nivel european si national.

Pentru scopurile acestei note de informare, Mykines Import srl este operator de date cu caracter personal. Puteti gasi mai jos informatii cu privire la identitatea si datele noastre de contact.

Noi, angajatii Mykines Import srl, si partenerii nostri luam foarte in serios respectul fata de datele dumneavoastra. Conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si bunele practici in domeniu, precum si asigurarea unui climat de transparenta, siguranta si incredere pentru clieniii nostri este o prioritate pentru noi, pentru care angajatii, colaboratorii, partenerii si conducerea noastra isi declara in mod ferm sustinerea.

Va incurajam sa acordati timpul necesar pentru a o citi in intregime si cu atentie si sa va asigurati ca o intelegeti pe deplin. Pentru a facilita parcurgerea documentului, am inclus la sfarsitul acestei note un glosar care explica principalele notiuni folosite (e.g. “date cu caracter personal”, “prelucrare”, etc.). Nu ezitati sa ne comunicati orice nelamuriri ati avea la adresa de e-mail dedicata contact@corneliaoliveoil.ro. Continutul acestei note de informare este pur informativ si nu afecteaza drepturile pe care vi le ofera legislatia.

CINE SUNTEM

Mykines Import srl este un distribuitor de produse importate din Grecia, cu acoperire nationala.

Datele noastre de contact:
Mykines Import srl
Sediu social. Strada Ciprian Porumbescu 20A, Otopeni

Telefon. +40 745 653 649
Email. contact@corneliaoliveoil.ro

Solicitarile de informatii cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal le puteti transmite pe adresa de email: contact@corneliaoliveoil.ro

CE DATE ALE DUMNEAVOASTRA PRELUCRAM

Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le vom prelucra sunt datele obtinute direct de la dumneavoastra si includ urmatoarele categorii de date:

Detalii personale, cum ar fi: nume/prenume, adresa de domiciliu/resedinta, numar de telefon, adresa de email.

Detalii de plata, cum ar fi: adresa de facturare, numarul contului bancar sau al cardului bancar/ cod IBAN, numele si prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (care poate fi alta persoana fizica decat dumneavoastra, daca aceasta a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra), data de la care cardul bancar este valabil, data expirarii cardului bancar.

Date referitoare la achizitii si interactiunea cu noi, cum ar fi: evidente ale interactiunilor dumneavoastra cu noi; detalii referitoare la istoricul achizitiilor dumneavoastra de la noi.

Dupa cum reiese din lista de mai sus, este posibil sa ne furnizati informatii cu privire la alte persoane – de exemplu, titularul cardului. Atunci cand acestea se refera la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informatii drept date cu caracter personal ale acelor persoane si le vom acorda si lor protectia necesara.

DE UNDE PRIMIM DATELE DUMNEAVOASTRA

Pentru livrarea produselor, la momentul predarii de catre dumneavoastra a produselor comandate sau, oricand pe parcursul colaborarii dintre dumneavoastra si noi, ne veti transmite date care sa ne permita identificarea dumneavoastra, preluarea comenzilor dumneavoastra, precum si date pentru intocmirea facturilor si anume: nume/prenume, adresa de domiciliu si adresa de livrare a produselor comandate.

Pentru produsele comandate de dumneavoastra din magazinul online al site-ului www.corneliaoliveoil.ro, ne veti transmite urmatoarele date in vederea emiterii facturilor fiscale si a livrarii ulterioare a produselor: nume/prenume, adresa de livrare, adresa de e-mail si telefon de contact.

Colaboratorii nostri, in vederea incheierii unor contracte de prestari servicii sau de vanzare-cumparare, ne vor furniza urmatoarele date: nume/prenume, CNP, adresa de livrare, numar telefon si adresa de e-mail.

Datele dumneavoastra pot fi colectate si prelucrate in urma apelurilor telefonice, precum si prin completarea formularelor de pe site-ul www.corneliaoliveoil.ro in vederea plasarii comenzilor on-line.

TEMEIURILE IN BAZA CARORA PRELUCRAM DATELE DUMNEAVOASTRA

Avand in vedere specificul activitatii noastre este necesar sa colectam sau sa prelucram si datele dumneavoastra cu caracter personal.

Vom realiza aceste prelucrari in baza urmatoarelor temeiuri juridice:

  1. Consimtamantul dumneavoastra. Unul dintre temeiurile legale pentru prelucrarea datelor dumneavoastra personale este consimtamantul dumneavoastra.
  2. Obligatia contractuala. Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, altele decat datele sensibile, pentru a putea incheia un contract cu dumneavoastra, la cererea dumneavoastra, sau pentru a executa un contract incheiat cu dumneavoastra (prin care ne obligam sa va livram produsele comandate).
  3. Obligatie legala. Atunci cand prelucrarea este obligatorie in scopuri legate de livrarea produselor comandate catre dumneavoastra. Aceste prelucrari de date reies atat din obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, cat si din obligatia noastra in calitate de vanzator si prestator se servicii.
  4. Interesul legitim. Prelucrarea datelor in interesul legitim al Operatorului, a raportarilor, evidenta programarilor in aplicatiile IT dedicate, solutionarea reclamatiilor si cererilor primite din partea persoanelor asigurate sau altor persoane vizate, gestionarea corespondentei uzuale, dezvoltarii de aplicatii IT si testare a acestora; in scopul supravegherii prin camere video a spatiului operatorului pentru asigurarea pazei bunurilor si persoanelor; prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul reprezentarii societatii in fata instantelor de judecata si a autoritatilor publice, realizarea procedurilor de recuperare a creantelor, dupa caz, respectiv realizarea interesului legitim al operatorului de recuperare a creantelor sale sau de exercitare a drepturilor sale legitime de aparare.

In ceea ce priveste comunicarile noastre de marketing, prelucram datele dumneavoastra pe baza consimtamantului dumneavoastra expres la prelucrare pentru acest scop specific.

Putem prelucra datele dumneavoastra pentru indeplinirea obligatiilor noastre de arhivare, a obligatiilor de a comunica unor autoritati publice, la cerere, anumite informatii sau a altor obligatii legale.

Putem prelucra datele apartinatorilor sau rudelor dumneavoastra in cazul in care acestia va reprezinta atat in relatia cu noi, cat si in relatia dumneavoastra cu colaboratorii nostrii.

In situatia in care intre dumneavoastra si noi apar diferende pe care nu le putem solutiona impreuna pe cale amiabila, este posibil sa prelucram datele dumneavoastra (de exemplu, livrarea unui anumit produs, incasarea de diferente de pret etc.) pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

SCOPURILE PENTRU CARE PRELUCRAM DATE CU CARACTER PERSONAL REFERITOARE LA DUMNEAVOASTRA

Scopurile principale sunt:

– livrarea produselor catre dumneavoastra, precum si inregistrarea serviciilor prestate.

– identificarea dumneavoastra si a serviciilor prestate. Informarea dumneavoastra, in calitate de client al nostru, cu privire la legislatia in domeniu.

– comunicari de marketing. Comunicarea cu dumneavoastra prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), posta, mesaje transmise pe platformele de socializare sau in persoana) noutati privind produsele disponibile, abonare la newsletter sau furnizarea alte informatii care v-ar putea interesa.

– gestionarea sistemelor noastre de comunicatii si IT (tehnologia informatiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii; gestionarea securitatii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra retelelor noastre IT, emiterea de rapoarte catre institutiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.

– gestiunea financiara. Eliberarea bonurilor, a facturilor si a chitantelor catre dumneavoastra; primirea platilor de la dumneavoastra inclusiv inregistrarea platilor efectuate de alta persoana in numele dumneavoastra; recuperarea debitelor de la dumneavostra (inclusiv prin intermediul companiilor specializate in recuperarea de creante, la sectiunea referitoare la transmiterea datelor cu privire la dumneavoastra); restituirea unor sume de bani catre dumneavoastra; transmiterea de notificari; elaborarea de rapoarte financiare/ operationale, a rapoartelor de activitate si emiterea situatiilor financiare/ cu privire la contracte.

– solutionarea disputelor. Formularea de cereri si de aparari inaintea autoritatilor publice si a altor entitati care solutioneaza dispute.

– sondaje. Realizarea de sondaje si adresarea de intrebari catre dumneavoastra cu scopul de a obtine opinia dumneavoastra cu privire la produsele noastre.

– imbunatatirea produselor si a serviciilor. Identificarea potentialelor probleme cu privire la produsele noastre existente in vederea imbunatatirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri) sau pentru solutionarea sesizarilor dumneavoastra.

CUI VOM DIVULGA DATELE DUMNEAVOASTRA

Ca regula, nu divulgam datele dumneavoastra catre alte companii, organizatii sau persoane din orice tara (inclusiv Romania).

In anumite situatii, este insa posibil sa divulgam datele dumneavoastra catre alte persoane fizice sau juridice:

a. Autoritatilor publice din orice domeniu, din Romania sau din strainatate la cererea acestora sau din initiativa noastra, in acord cu legislatia aplicabila.

b. Contabili, auditori, avocati si alti consultanti profesionali externi ai nostri, din Romania sau din strainatate – acestia vor fi obligati printr-o lege sau prin contractul incheiat cu noi sau cu alta companie din grupul nostru sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra.

c. Persoane fizice sau juridice care actioneaza ca persoane imputernicite pentru Mykines Import SRL, in diverse domenii (de exemplu, servicii de plata, servicii de recuperarea de creante, servicii de arhivare sau distrugere de documente etc.) de oriunde din lume, pe care ii vom obliga contractual sa respecte cerintele legislatiei care va protejeaza drepturile.

d. Orice achizitori sau posibili achizitiori relevanti din Romania sau din alt stat – in situatia in care vindem sau transferam toate sau o parte dintre partile noastre sociale, activele noastre sau afacerea noastra (inclusiv in cazul reorganizarii, al dizolvarii sau al lichidarii noastre) – acestia vor fi tinuti de o obligatie de confidentialitate.

e. Partenerii nostri, cu care ne aflam in relatii contractuale – furnizori de servicii de marketing, firme cu curierat etc.

f. Atunci cand folosim o persoana fizica sau juridica drept persoana imputernicita pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, ne vom asigura ca aceasta a incheiat un inscris cu noi prin care isi asuma, printre alte obligatii pe care legislatia protectiei datelor cu caracter personal le prevede, obligatiile de a: (i) prelucra datele cu caracter personal numai potrivit instructiunilor noastre scrise pe care i le-am furnizat in prealabil si de a (ii) implementa efectiv masuri pentru protejarea confidentialitatii si asigurarea securitatii datelor cu caracter personal. Ne vom asigura, de asemenea, ca inscrisul dintre noi si persoana imputernicita prevede pentru aceasta toate obligatiile pe care le prevede legislatia aplicabila cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

CUI SI IN CE CONDITII VOM TRANSFERA DATELE DUMNEAVOASTRA CATRE O TARA TERTA SAU ORGANIZATIE INTERNATIONALA

In acest moment nu transferam si nu intentionam sa transferam datele dumneavoastra cu caracter personal sau o parte dintre aceastea catre alte companii, organizatii sau persoane din state terte sau catre organizatii internationale.

Daca va fi necesar sa transferam datele dumneavoastra catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, va vom transmite in prealabil o noua nota de informare cu privire la aceasta.

CAT TIMP VOM STOCA DATELE DUMNEAVOASTRA

Cu exceptia cazului in care va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal de catre noi si / sau solicitati stergerea datelor dumneavoastrs personale, se aplica urmatoarele perioade de retentie, in conformitate cu politica noastra privind retentia de date, pentru urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

a. Datele dumneavoastra care sunt necesare executarii contractului de furnizare sau de vanzare a produselor noastre, a prestarii de servicii de orice natura, vor fi stocate pe perioada de timp necesara in vederea indeplinirii obligatiilor legale prevazute de legislatia aplicabila.

b. In cazul comunicarilor de marketing, datele minime vor fi stocate pe o perioada de 3 ani sau pana la retragerea Consimtamantului.

c. Pentru activitatile fiscale (operare facturi) si pentru activitati interne de statistica vom pastra datele dumneavoastra pentru o perioada de 10 ani.

d. In vederea respectarii principiului miminizarii datelor, ne angajam ferm sa nu colectam mai multe date decat este strict necesar pentru indeplinirea scopurilor noastre comune si, de asemenea, sa nu va stocam datele cu caracter personal pentru o perioada mai lunga decat cea strict necesara.

SECURITATEA DATELOR DUMNEAVOASTRA

Ne preocupa in mod constant protejarea serverelor noastre, a datelor clientilor nostri, precum si ale altor persoane ale caror date le prelucram de accesul neautorizat si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata a datelor pe care le prelucram.

In acest sens, am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de asigurare a securitatii datelor cu caracter personal:

a. Politici dedicate. Adoptam si ne revizuim practicile si politicile de prelucrare a datelor clientilor nostri si ale altor persoane, inclusiv masurile fizice si electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat si alte posibile amenintari la securitatea acestora. Verificam constant modul in care aplicam propriile politici de protectie a datelor cu caracter personal si modul in care respectam legislatia protectiei datelor.

b. Minimizarea datelor. Ne-am asigurat ca datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta nota.

c. Restrangerea accesului la date. Restrangem cu strictete accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram, la angajatii si colaboratorii care au absoluta nevoie de acestea in desfasurarea activitatii lor. Toate aceste companii si persoane fizice sunt supuse unor obligatii stricte de confidentialitate si nu vom ezita sa ii tragem la raspundere si sa incetam colaborarea cu ei in cazul in care nu trateaza protectia datelor dumneavoastra si ale altor persoane cu maxima seriozitate.

d. Instruirea personalului. Ne instruim constant angajatii si colaboratorii cu privire la legislatia si cele mai bune practici in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal.

e. Anonimizarea datelor. Acolo unde este posibil si adecvat activitatii noastre, anonimizam / pseudoanonimizam datele cu caracter personal pe care le prelucram, astfel incat sa nu mai putem identifica persoanele la care acestea se refera.

f. Controlul furnizorilor nostri de servicii. Introducem in contractele cu cei care prelucreaza date cu caracter personal pentru noi (persoane imputernicite) sau impreuna cu noi (alti operatori – operatori asociati) clauze pentru asigurarea protectiei datelor

g. Desi luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostra, Mykines Import srl nu poate garanta lipsa oricarei incalcari de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. In cazul nefericit si putin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate.

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA SI CUM LE PUTETI EXERCITA

Dreptul de acces la date. Aveti dreptul de a obtine accesul la datele dumneavoastra pe care le prelucram sau la copii ale acestora; aveti, de asemenea, dreptul de a obtine de la noi informatii cu privire la natura, prelucrarea si divulgarea acestor date.

Dreptul la rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine rectificarea inexactitatilor datelor dumneavoastra pe care le prelucram.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveti dreptul de a obtine de la noi stergerea datelor dumneavoastra pe care le prelucram.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor. Aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra.

Dreptul de a obiecta. Aveti dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul de a obtine transferul datelor pe care le prelucram despre dumneavoastra catre un alt operator.

Dreptul la retragerea consimtamantului. In situatiile in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul; puteti face aceasta in orice moment, cel putin la fel de usor cum ne-ati acordat initial consimtamantul; retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor dumneavoastra pe care am realizat-o inainte de retragere.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul in Bulevardul General Gheorghe Magheru 28-30, Bucuresticu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru. Cu toate acestea, va solicitam sa ne contactati anterior pentru solutionarea oricarei neintelegeri sau nemultumiri, pe cale amiabila. Va stam la dispozitie cu intreaga solicitudine.

CUM VA PUTETI EXERCITA DREPTURILE

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a va retrage consimtamantul, atunci cand va prelucram datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice intrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceasta nota de informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrarii datelor dumneavoastra de catre noi, va rugam sa folositi oricand doriti detaliile de contact din sectiunea 2 de mai sus (Datele noastre de contact).

Vom incerca sa raspundem cat mai rapid si complet tuturor intrebarilor si preocuparilor dumneavoastra si sa facilitam exercitarea drepturilor dumneavoastra.

CE SE POATE INTAMPLA DACA NU NE FURNIZATI DATELE

In cazul in care nu doriti sa ne puneti la dispozitie datele mentionate in aceasta informare, nu va fi posibil pentru noi sa va prestam serviciile pe care ni le solicitati.

MODIFICARILE ACESTEI NOTE DE INFORMARE

Este posibil sa modificam periodic aceasta nota de informare. Vom posta aceasta nota de informare pe website-ul nostru www.corneliaoliveoil.ro, in sectiunea Politica de confidentialitate. De asemenea, vom pastra toate versiunile anterioare ale acestei note intr-o arhiva pe website-ul nostru, pentru ca dumneavoastra sa le puteti consulta oricand.

SEMNIFICATIA TERMENILOR

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. In Romania, aceasta autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.

Colaboratori: persoane fizice si juridice care au incheiat un contract de colaborare cu noi si care presteaza servicii pentru clientilor nostri.

Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastra pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.

Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) si cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. In relatia cu dumneavoastra, noi suntem operatorul, iar dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.

Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii „apartin”) anumite date cu caracter personal. In relatia cu noi (operatorul), dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operatiune/set de operatiuni efectuata/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea inseamna orice operatiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent daca acestea se realizeaza prin mijloace automate sau manuale.

Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.

Drepturile dumneavoastră sunt cele mentionate la punctul 11 de mai sus si fac parte din politica Generala de prelucrare a datelor cu caracter personal.