Grecii antici considerau salvia o plantă sacră și credeau că dă nemurirea râvnitului. L-au folosit ca multidrog, dar și ca tonic pentru minte și corp.
Salvia (Salvia officinalis) este o plantă bogată în vitamine (în special vitamina K), precum și în alți compuși antioxidanți precum acidul elagic și rosmarinic, care, printre alte beneficii, au componente antibacteriene și antiinflamatorii.
Istoria utilizării medicinale a acestei plante are secole în urmă, iar salvia este plină de beneficii surprinzătoare și de nutrienți.
Ingrediente
Sfaturi & Recomandări
Se fierbe mai întâi apa și chiar înainte să dea în clocot se ia de pe foc. Se adaugă o cantitate mică de salvie și se lasă 5 minute. Se strecoară și se servește.
Sursă bogată de antioxidanți: antioxidanții ajută la combaterea moleculelor de radicali liberi din mediul nostru care ne pot deteriora celulele, ducând la cancer. Salvia conține vitaminele antioxidante A, C și E. De asemenea, are peste 160 de tipuri de polifenoli. Conține mai multe tipuri de compuși acizi care acționează și ca antioxidanți. Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic și rutina au fost toate legate de beneficii precum riscul de cancer mai mic, îmbunătățirea memoriei și îmbunătățirea funcției creierului
Susține sănătatea orală: flavonoidele și compușii polifenolici găsiți în salvie au proprietăți antibacteriene puternice, făcându-l eficient în combaterea plăcii. În plus, ceaiul de salvie a fost adesea recomandat pentru a ajuta la vindecarea rănilor bucale și chiar pentru a calma durerile de gât
Ameliorează simptomele menopauzei: organismul experimentează în mod natural o scădere a nivelului de estrogen în timpul menopauzei. Acest declin provoacă efecte secundare precum bufeuri, transpirație excesivă, uscăciune vaginală și iritabilitate. Salvia a fost folosită ca medicament tradițional pentru a reduce aceste simptome
Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge: frunzele de salvie au fost folosite în medicina tradițională ca tratament pentru diabet, iar unele studii susțin acest lucru. Studiile au arătat că extractul de frunze de salvie poate scădea zahărul din sânge și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină
Îmbunătățește funcția cognitivă : salvia are efecte benefice asupra tulburărilor de memorie, depresiei și unei afecțiuni numite ischemie cerebrală – în care fluxul de sânge către creier este restricționat
Susține sănătatea inimii: ceaiul de salvie poate ajuta la nivelul colesterolului și, prin urmare, poate sprijini sănătatea inimii. S-a descoperit că extractul de salvie îmbunătățește raportul HDL/LDL (sau nivelul de colesterol „bun” cu „rău”) și scade trigliceridele, rezistența la insulină și dimensiunea țesutului adipos.
Indicații de depozitare
A se păstra într-un loc ferit de razele soarelui și umiditate.
Add a review
— Livrarea produsele se efectueaza în maxim 2/3 zile lucrătoare.
— Pentru comenzi mai mari de 500 Lei livrarea prin curier este gratuită.
— Pentru comenzi mai mici de 500 Lei transportul este suportat de către cumpărător.
Prețul transportului se calculează în funcție de greutatea coletului:
0.01 — 6 Kg / 16 Lei
6.01 — 12 Kg / 22 Lei
peste 12.01 Kg / 27 Lei