Busuiocul este o plantă aromatică renumită, folosită atât în scopuri culinare cât și medicinale.
Inițial a fost utilizat ca plantă medicinală; ulterior, a început să fie utilizat și pentru asezonarea mâncării sau sub formă de ceai. Pe lângă gustul său inconfundabil, busuiocul este bogat în antioxidanți și vitamine, fiind apreciat și pentru beneficiile sale antiinflamatorii.
Nutrientul său principal include vitaminele A, C si K, alături de minerale esențiale precum calciu și fier. Beneficiile sale pentru sănătate sunt remarcabile, inclusiv proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Ingrediente
Sfaturi & Recomandări
Busuiocul oferă multe beneficii unice pentru sănătate. Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale busuiocului provin din două părți ale plantei de busuioc: flavonoidele și uleiurile volatile ale busuiocului. Studiile au arătat că flavonoidele și uleiurile volatile ale busuiocului oferă fiecare o multitudine de beneficii pentru sănătate.
Reduce inflamația - unul dintre uleiurile volatile ale busuiocului, eugenolul, a făcut obiectul unor teste și studii ample. S-a demonstrat că eugenolul blochează acțiunile unei enzime numite ciclooxigenază. Aceasta este una dintre aceleași enzime pe care multe medicamente antiinflamatoare fără prescripție medicală le inhibă. Busuiocul nu dăunează ficatului. Datorită naturii de inhibare a ciclooxigenazei a busuiocului, acest aliment este considerat un aliment antiinflamator. În acest fel, se micșorează si riscurile de a dezvolta boli care se declanseaza din cauza inflamatiei crescute din organism, precum artrita, boli cardiovasculare si cele de la nivelul intestinelor.
Contribuie la reducerea stresului oxidativ - busuiocul are antioxidanți datorită, în primul rând, substanțelor fitochimice ale plantei. Substanțele fitochimice se găsesc în uleiurile esențiale din frunze de busuioc. Antioxidanții ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi. Studiile epidemiologice au descoperit o mortalitate mult mai scăzută prin bolile coronariene, la persoanele care consumă alimente cu cantități mari de antioxidanți. Se crede că antioxidanții chiar ajută la repararea daunelor celulare, cum ar fi deteriorarea straturilor interioare ale arterelor.
Ajută la protecția împotriva infecțiilor - uleiurile esențiale din busuioc contribuie la lupta corpului cu bacteriile în cazurile infecțiilor respiratorii, ale celor de natură urinară, abdominală și contra infecțiilor de la nivelul pielii.
Se poate consuma atât sub formă de ceai, cât și adăugat in diverse prepare culinare.
Este perfect pentru sosuri (precum celebrul pesto), salate proaspete, supe și mâncăruri de paste. De asemenea, poate fi folosit pentru a condimenta peștele, carnea sau legumele. Aroma sa intensă completează și băuturile răcoritoare, precum limonadele și cocktailurile.
Indicații de depozitare
A se păstra într-un loc ferit de razele soarelui și umiditate.
Add a review
— Livrarea produsele se efectueaza în maxim 2/3 zile lucrătoare.
— Pentru comenzi mai mari de 500 Lei livrarea prin curier este gratuită.
— Pentru comenzi mai mici de 500 Lei transportul este suportat de către cumpărător.
Prețul transportului se calculează în funcție de greutatea coletului:
0.01 — 6 Kg / 16 Lei
6.01 — 12 Kg / 22 Lei
peste 12.01 Kg / 27 Lei