În Grecia, în regiunea Kalamata, culesul măslinelor pentru producerea uleiului are loc în luna decembrie. Procesul culesului este unul simplu, tradițional, prin scuturarea crengilor pe prelate așezate printre tulpinile măslinilor.
Pentru obținerea produselor Cornelia lucrează cu pasiune trei generații ale aceleiași familii cu o vechime de peste 150 de ani în sat, bunici, copii și nepoți. După scuturare, se separă măslinele rămase pe crengile mai mari, trecându-le printr-un separator motorizat. În mod natural, măslinele au o culoare verde-maronie, în diverse nuanțe, textură tare, lemnoasă și gust amărui, chiar și atunci când sunt coapte. Desi sunt fructe care ating coacerea, ele nu pot fi consumate proaspete. Gustul lor devine delicios odată transformate în ulei natural și măsline marinate, așa cum ajung ele pe masa ta. De asemenea, culoarea, transparența, densitatea, gustul, salinitatea și textura uleiului, a măslinelor și a pastei de măsline se schimbă, calitățile lor rămânând la același nivel ridicat. Aceste lucruri sunt perfect normale la produsele Cornelia, la fel de firești cum sunt și în cămara unei case obișnuite din Grecia. De asemenea, în cazul măslinelor și pastei de măsline Cornelia, marinadele și condimentele noastre 100% naturale sunt cele care înnobilează pe zi ce trece produsele, jucându-se cu aroma lor deosebită.
Ingrediente
Sfaturi & Recomandări
—
Indicații de depozitare
A se păstra la loc întunecat și la o temperatură sub 20ºC dacă este posibil, departe de mirosuri puternice (solvenți, instrumente de curățenie, coșuri de gunoi, etc.)
Adaugă o recenzie
— Livrarea produsele se efectueaza în maxim 2/3 zile lucrătoare.
— Pentru comenzi mai mari de 500 Lei livrarea prin curier este gratuită.
— Pentru comenzi mai mici de 500 Lei transportul este suportat de către cumpărător.
Prețul transportului se calculează în funcție de greutatea coletului:
0.01 — 6 Kg / 16 Lei
6.01 — 12 Kg / 22 Lei
peste 12.01 Kg / 27 Lei
Excelent! De o calitate superioara! Delicios in preparate diverse! Imi place ca exista diverse variante de cantitate!
Cumpar de peste un an acest tip de ulei de masline la 3 litri, cumpar un badog la 2 luni , suntem 6 persoane si mancam paine prajita peste care adaugam mult ulei de masline telemea si rondele de rosii. Adaugam ulei la sfarsit peste toate preparatele din casa de la salate la fel principal si supe .
Trebuie sa recunosc ca de cum ajunge uleiul il torn in sticle si o mica cantitate o pun intr-un pahar mic in frigider ca sa verific daca se soldifica si devine si mai mat.
Saptamana trecuta nu am mai probat uleiul dar am pus la marinat carne peste noapte in frigider peste care am turnat si ulei de masline iar a doua zi cand sa scot carnea nu stiam ce e cu ea parca avea untura: uleiul de masline extravirgin la temperaturi joase se solidifica datorita acizilor grasi mono si polinesaturati.
Recomand acest ulei de masline cu drag si are si un gust foarte bun.
In 2013 am avut o gastrita foarte urata m-a durut mult timp stomacul si desi am facut tratament cu antibiotic pentru Helicobacter doar uleiul de masline baut zilnic m-a vindecat . Si exemplele pot continua….